2013. február 25.

Hótalpas túra az Alacsony-Tátrában

Lezajlott idei évünk első túrája, az elmúlt hétvégén két csapat tartott velünk az Alacsony-Tátrába. Célunk volt, hogy hótalpon leküzdve a több mint 900 méteres szintkülönbséget feljussunk annak legmagasabb csúcsára, a Gyömbérre és megcsodáljuk a 2043 méterről kínálkozó panorámát.
Nem kellett csalatkoznunk, a panoráma egyik nap sem maradt el, szombaton a felhők mögül előbukkanó csúcsokat lestük, vasárnap pedig élveztük a tökéletes kilátást, beleértve a Magas-Tátrát teljes kiterjedésében a völgyekben ülő felhőpárnák felett.

A felhők játéka szombaton:


Pazar panoráma vasárnap - szemben a Magas-Tátra vonulata:


Utunk során lehetőségünk nyílt közelebbről is megnézni a magashegyek egyik jellegzetességét, a veszélyes hópárkányokat a gerincél oldalában. Meg is álltunk a gerinc széle előtt, nem kockáztatva a leszakadást.


Végezetül még betértünk a Stefanika menedékházba, ahol ki-ki megitta jól megérdemelt sörét, és volt, aki még egy jó adag forró levest is képes volt begyűrni a jól bedurrantott kályha és a nagy hőség ellenére.
Így tehát napunk újabb fényponttal egészült ki :)


Mindkét nap kitartó és lelkes csapattal túrázhattunk, remek társaságban - ennek ténye különösen széppé tette a hétvégét, és örömmel konstatáltuk, hogy ismét értékes ismeretségekre tehettünk szert :)
Csapataink a gombánál (ami eredeti mivoltában csúcskereszt lehetett :D ), önkioldómnak köszönhetően megörökítve:



Következő hótalpas túránk jövőre ugyanitt és Ausztriában, a Rax-hegység Heukuppe csúcsát megcélozva, ha tán kedved támadt volna hótalpra ugrani :)
Korábbi túráink fotóiból pedig ITT találtok válogatást.